8 månaders update

Nu är lillfisen 8 månader. Känns som utveckligen går i ett rasande tempo just nu. Dock är Noelia fortfarande en väldigt bekväm liten dam. ;)
 
Den senaste månaden har hon lärt sig åla. Hon kan få upp ett grymt tempo men såklart enbart om det är något hon veeerkligen vill ha. Hon säger ofta baba och mama..ibland blir det maba och bama. 

Hon lärde sig pussas när man putar med läpparna för någon vecka sedan och för två dagar sedan började hon klappa händerna. Idag klappade hon till och med händerna till sömns. Att lägga huvudet på sned för att kolla på grejer är en ny grej hon gör, kanske ser världen lite annorlunda ut då. 

Hon gillar att stå upp och man ser att viljan att resa sig mot saker finns där men inte styrkan och koordinationen. 

En sak jag inte gillar är att hon lärt sig dra ner min tröja när hon vill ha mat därifrån. Dags att sluta amma när dem lärt sig servera maten själv. 😆 Men vi tar det lugnt för magens skull. Puré till lunch, gröt till kvällen, välling till läggdags och lite smak av ditten o datten därimellan så det dröjer nog inte så länge innan jag kan dra på mig en vanlig bh kanske...? Fast kommer jag sakna det då...kanske? Herregud jag som ville lägga ner amningen efter en vecka. 

Och just det en liten tand har nu spruckit igenom så hon slapp vara tandalös...det var väl det! 

Min älskade lilla tjej! Bäst i världen på sitt egna vis! 


Och just det...hon sover fortfarande som en kratta! Det var den uppdateringen!  

Det där med mat

Precis nattat Noelia. Man vet att man nattat i rätt tidpunkt då hon slurkar i sig vällingen och nästan somnar innan huvudet har hunnit nudda kudden. På tal om välling så har jag äntligen fått henne att dricka välling från flaska innan läggdags. Herre...skam den som ger sig alltså. Det tog X antal försök. Fick typ kasta välling varje kväll i en månads tid. Sen kom jag på det. Tricket. Lite halvknäppt men jag lägger henne för att amma, hon får suga några tag på bröstet och sedan smiter jag in flaskan i munnen på henne istället. Alla sätt är ju bra utom de dåliga. Haha men det funkar och kanske sover hon lite bättre...vågar inte uttala mig förens det gått några fler nätter. Jag återkommer ;)

Idag tränade vi på att äta själv. Jag gillar tanken på den här blw grejen. (Om ni inte hört/vet så är det att hoppar över puréer och låter bebisen äta själv) Men det känns för meckigt. Hur gör man när man är iväg? Bebisen behöver ju en dusch efter varje måltid. Och det här puréstadiet är ju förhoppningsvis inte så många månader. 

Det var mindre kul att plocka upp cirka 200 riskorn från golvet sen. Men Noelia var jätte glad. Barn måste ju få kladda. 

Hon är tillbaka

Hon verkar vara glad igen. Jag är glad att ha min tjej tillbaka. Såklart tjurar hon ibland men hon gråter inte för minsta lilla som för en vecka sen...tänk vad en liten tandusling kan ställa till med. Och förkylningen hade väll ett finger med i spelet. 

När jag googlade runt om tandsprickning läste jag bla på internetmedicin som brukar vara en väldigt seriös sida. 


TÅLAMOD...jo jag tackar! Ska försöka skaffa mig det i mitt nästa liv 😆