Overnightoats

Har alltid velat kunna äta gröt men jag gillar det inte pga det är varmt och klibbigt, blä. Men något som funkar är övernattengröt ;) åt det mycket innan jag blev gravid då jag tränade mycket och tänkte på allt jag stoppade i mig. Jag gör min "gröt" genom att blötlägga 1dl havregryn i kylen över natten tillsammans med 2dl mandelmjölk, 1/2 dl naturell yoghurt, 1msk chiafrön (när dessa frön blir blöta bildar dem en slags gelé så gröten blir mer som en pudding) och lite vaniljpulver (ren vanilj från vaniljstänger). Sedan brukar jag toppa detta med frukt eller bär. Idag blev det äpple och en klick jordnötssmör. Lång helg!

Nu är jag ledig tre dagar och det behövs verkligen efter denna veckan. Igår var jag med på en helt fantastisk förlossning, precis en sån förlossning jag själv önskar att jag får. Visst hon hade jäkligt ont och någon ryggbedövning hanns inte med men det gick snabbt och utan komplikationer och stunden när dom fick upp sin son på bröstet var helt fantastisk. Både mamman och pappan grät och själv fick jag torka bort en tår i smyg! Denna gången fick jag vara med på ett annat sätt det känns alltid mycket bättre än att bara titta på. Fick sätta nål och koppla dropp, assistera barnmorskan med det hon behövde och hjälpa till att hålla tag i patientens ben när hon skulle krysta. Var helt skakis när jag skulle cykla hem när jag tänkte på att jag faktiskt har varit delaktig i att förlösa ett nytt litet liv. Vet fortfarande inte säkert om det är något jag vill jobba med i framtiden. Tycker att det är så fascinerande men är lite rädd inför ansvaret en barnmorska har. Vi får se...jag har ju lite tid att fundera. :)

WOW

Idag har jag fått vara med på min första förlossning! Det var så häftigt! :) tyckte inte alls att det var obehagligt eller äckligt på något sätt utan var bara helt fascinerad över att jag fick vara med om att se ett nytt litet liv födas fram. Lite senare fick jag hålla i den fina pojken och det var så mysigt. Får se om jag kan lyckas somna efter denna händelserika kväll för imorgon är det dags igen!