2014

Detta har verkligen varit året med stort Å. Vart ska man ens börja?
 
Detta var året då vi blev föräldrar. Jag blev mamma till världens bästa tjej.
 
 
Detta året har inneburit mycket glädje, skratt, tårar, oro, sömnbrist, kaffe i mängder, kärlek och kärlek och lite mera kärlek. En otroligt varm vår, sommar och även höst. Många värmerekord måste ha slagits. Jag har hängt mer än någonsin med min familj, nya vänskapsband har knutits, gamla har knutits starkare och vissa har knutits upp.

 
Ser verkligen fram i mot 2015. Ett år då ännu mer spännande saker kommer inträffa. Jag kommer bli färdig sjuksköterska och till hösten börja jobba. Även sambon kommer skaffa nytt jobb då han har gått och sagt upp sig. Vi kommer fira Noelias första födelsedag och 10 år tillsammans som par. Vi ska åka till Portugal och eventuellt en liten resa till och förhoppningsvis kunna njuta lite bättre av den svenska sommaren än vad vi kunde detta året!
Kram till er alla, jag önskar er ett gott slut och ett gott nytt! 
 

Som en dagbok

Jag har sagt det förr och jag säger det igen...jag är glömsk.

Var på 25års fest en sväng igår. Lämnade paket och åt lite mat sen var klockan halv 9 och Noelia började dra sig i öronen, dags att åka hem och sova och låta tjejerna höja musiken och dansa loss.

Jag glömde i alla fall min mobil där. När man ska se till att få med sig allt man behöver står den liksom inte högst upp på listan. Högst upp står Noelia, sen blöjor..osv, ni fattar grejen.

Så nu när lillan sover och jag har mobilabstinens loggade jag in till bloggen via datorn. Försökte greja lite med en headern med halvt misslyckat resultat. Nu tror jag att jag vet vad jag måste göra i alla fall. =)

Kollade även bakåt i mitt arkiv. I nästan precis 1 år har jag bloggat nu, som en dagbok att titta tillbaka i. Riktigt roligt att läsa om alla tankar under graviditeten, min förlossningsberättelse och första tiden. Får se hur länge jag fortsätter blogga men det är riktigt roligt att ha den att titta tillbaka i, det är ett som är säkert.

Som den här bilden. SHIT vad stor min mage var. vecka 35 tror jag...så jag blev väl ännu större. Vad snabbt man glömmer.

Funderingar

Snön vräker ner, händer inte allt för ofta här i söder...lillan tar en lur och jag funderar över hur fasen man får barn att sova hela natten. Hur gör man liksom? Gör jag något fel? Får väl tänka att alla barn är olika. Men varför är dom sååå himla olika så att vissa sover 12 timmar i sträck och vissa vaknar varannan timme? Frågor jag aldrig lär få svar på. 

Så här är det iallafall - Jag är sååå extremt färdig med att amma på natten. Jag blir tokig snart. Jag har världens mest tuttokiga unge. 

Att ta fajten kommer bli så tufft. Hon kommer vakna och gråta när hon inte får bröstet och jag vet inte om jag kommer kunna stå imot. Lär säkert ta flera dagar innan hon förstår...om hon ens gör det. Att inte lägga henne vid tutten när klockan är 04.14 och hon skriker lär vara lika svårt som att bada i choklad utan att smaka! Och att behöva resa sig ur den varma sängen för att vagga runt henne...oh no! 

En annan del av mig känner att vi kanske ska fortsätta såhär ett tag till. Hon vaknar cirka 4-5 gånger mellan 21-09 (eller vaknar är väl fel ord..hon sprattlar omkring och gnäller.) Då lägger jag henne vid bröstet, hon snuttar lite och sedan somnar vi alla om
= ingen behöver resa sig ur den varma sängen och vi sover rätt många timmar...dock ej i ett sträck.

Åh jag vet inte om jag orkar. Jag ska iallafall jobba lite nu i mellandagarna och efter nyår så om vi väljer att göra ett ryck och försöka "lära" henne sova hela nätter blir det efter dom dagarna iallafall. 

Tips mottages mer än gärna! 

Hade ju varit guld värt att sova bättre när skolan börjar i mars. Just nu är skallen fylld av bomull och att plugga till en tenta känns som ett mission impossible!